Wat kan UITVAARTZORG Arthur Nijsten voor u betekenen?

UITVAARTZORG Arthur Nijsten verzorgt voor u de gehele uitvaart. Vóór het overlijden is het mogelijk een of meerdere gesprekken te voeren over hoe u en uw naasten de uitvaart vorm wensen te geven. Het gezamenlijk invullen van een wensenlijst behoort tot de mogelijkheden. Dit is tevens een vorm van ondersteuning in het proces van het loslaten, afscheid nemen tijdens het leven. Na het overlijden zijn al veel wensen rondom de uitvaart duidelijk en daarom kunnen deze dagen meer in rust en met aandacht verlopen.

In de periode tussen het overlijden en de uitvaart komen alle aspecten van de uitvaartzorg aan bod. U kunt dan o.a. denken aan het verzorgen en opbaren van de overledene, uitzoeken en vormgeven van het rouwdrukwerk, het plaatsen van een annonce, uitzoeken van een kist klik hier voor ideeën, zoeken naar een geschikte uitvaartlocatie en/of crematorium en het samenstellen van een persoonlijke afscheidsviering. Na de uitvaart volgen nog een aantal contacten, indien de nabestaanden dit op prijs stellen. Hierbij hoort ondersteuning bij het rouwproces, de nazorg, ook tot de mogelijkheden.

Wat moet u doen na een overlijden?

Na het overlijden, nadat een arts de dood heeft vastgesteld, neemt u contact op met UITVAARTZORG Arthur Nijsten. Bij het eerste bezoek zal er met u overlegd worden  of u kiest voor thuisopbaring van de overledene of opbaring in een nabij gelegen mortuarium. Arthur Nijsten heeft de benodigde apparatuur om de overledene bij u thuis op te baren.

Wij merken dat families steeds meer interesse hebben in een duurzame uitvaart. Zo kiezen families vaker voor een ecologische kist en een natuurbegraafplaats. Voor veel families nog onbekend, maar wij kunnen u ook een biologische thuis opbaring aanbieden met de Bio Sac 200. Dit is een duurzame en natuurlijke manier van thuis opbaren. Zo kunt u warm afscheid nemen van uw geliefde. Bio Sac 200 is een natuurlijk en biologische product wat ervoor zorgt dat uw geliefde gedurende ongeveer vijf dagen mooi opgebaard kan worden, zonder koelplaat of invasieve behandeling. De Spaanse producent, die zelf wetenschapper (scheikundige) is werd door een oude opbaarmethode van de Egyptenaren geïnspireerd, die vroeger hun overledenen insmeerden met klei. Met deze kennis en eigen kennis en inzicht heeft hij hier vervolgens een lange studie van gemaakt om te komen tot dit mooie product. De Bio Sac 200 filters bevatten actieve koolstof en geïmpregneerde klei, die de gassen die vrijkomen bij de ontbinding adsorberen. Op die manier blijft uw geliefde mooi van kleur, zacht en aaibaar.  Een mooie opmerking die wij onlangs terug kregen van een van de families was zo toepasselijk; “Voor mijn kinderen was het heel fijn, omdat zij gewoon nog lekker bij oma op bed konden zitten en haar hand vast konden houden, zonder dat haar hand in en in koud en stijf was”.

Wilt  u meer informatie over een opbaring met de Bio Sac 200 neemt u gerust contact met mij op, dan vertellen ik u daar graag meer over. Mijn nummer is 06 533 658 65

Of kijk op de website www.biosac.nl

U wordt altijd gevraagd of u de verzorging van de overledene, wassen en kleden, zelf wilt doen met begeleiding. Uiteraard kunt u de verzorging ook geheel aan UITVAARTZORG Arthur Nijsten toevertrouwen.

Na de opbaring komt een heel scala van mogelijkheden aan bod.

Wat kan er aan bod komen:

Tijdens de uitvaart

 • Uitzoeken, samenstellen en versturen van het rouwdrukwerk
 • Plaatsen van een annonce in de krant of op internet
 • Uitzoeken van een kist, mand of wade
 • Uitzoeken van een bloem sierwerk
 • Bespreken van de kerk, het crematorium of een andere ruimte of plaats naar keuze waar het afscheid plaats zal vinden
 • De afscheidsviering met rituelen, gedichten, teksten, gedichten en muziek
 • Regelen van het rouwvervoer
 • Organiseren van de condoleance
 • Bespreken van de koffietafel of afscheidsborrel

Na de uitvaart

 • Uitzoeken van een grafsteen
 • Uitzoeken van een urn
 • Bedankkaarten/advertentie in de krant
 • De verstrooiing van de as
 • Rouwbegeleiding

Mocht u Arthur Nijsten nodig hebben voor het zorgdragen van bepaalde onderdelen van de uitvaart terwijl u zelf de regie in eigen handen wilt houden dan is dat uiteraard mogelijk. Een aangepaste offerte zal hiervoor gemaakt worden.

Kortom: Een persoonlijke uitvaart op maat.

UITVAARTZORG Arthur Nijsten werkt in het KAIROS Uitvaartcollectief samen met aanbieders die een afscheid bijzonder en persoonlijk kunnen maken. Kijk voor de mogelijkheden op KAIROS Uitvaartcollectief.